Processfulness? ProcessFoolness!

 

Natuurlijk is dit een 1 April grap. Eigenlijk; het zou een grap zijn op elke willekeurige dag van het jaar.

 

Want, processen en gevoelens? Kom op zeg. Processen hebben helemaal niks te maken met gevoelens.

 

En door snel ontwikkelende technologie, zullen processen in de nabije toekomst ook niks meer met mensen te maken hebben.

 

De banen van normale mensen zullen verdwijnen door volledige automatisering/robotisering van processen. En de grote hoeveelheid stafhobbies rondom processen, zullen met gemak overgenomen worden door kunstmatige intelligentie.

 

Kortom; in de toekomst zullen er simpelweg geen mensen meer nodig zijn voor het uitvoeren, besturen en verbeteren van processen.

 

Ik weet dat veel mensen denken dat dat een slechte ontwikkeling is. Maar da’s helemaal niet waar. Het is het beste wat de mensheid ooit zal overkomen!

 

Natuurlijk is het een feit dat 99% van de huidige werkenden hun baan zullen verliezen. En ik snap dat dat tot zorgen leidt. Hoe onderhoud ik mijn gezin? Hoe zorg ik voor eten en onderkomen?

 

Maar, er is geen enkele reden om u zorgen te maken. Want we hebben ook nog steeds de andere 1%. Dat zijn de eigenaren/investeerders van alle bedrijven die met al die disruptieve technologie onze banen hebben afgepakt.

 

Dus het is niet wij, maar het zijn juist zķj die het grootste probleem hebben. Ze hebben miljarden geļnvesteerd, maar er zal geen return on investment zijn als niemand geld heeft om de spullen te kopen die ze leveren.

 

Het is dus onvermijdelijk dat zij ons hun geld gaan geven, zodat wij hun spullen kunnen kopen.

 

En is dat niet de beste winwin situatie ooit? Wij hoeven niet te werken en krijgen gratis geld om de spulletjes van de eigenaren van de technologie te kopen.

 

Dat is het eind van het kapitalisme zoals we het kennen. Het is het nieuwe Socialisme!

 

Wie wil beweren dat verandering niet goed is? Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Het gaat me veel te langzaam. Ik zit er zelfs aan te denken om te investeren in wat startups, zodat ik nog eerder kan stoppen met werken.

 

Ik zie jullie op het strand over niet al te lange tijd!