Procesje is het alter ego van Emiel Kelly; een verlegen jongetje dat ooit tijdens een studie in aanraking kwam met het ’vakgebied’ procesmanagement.

 

Sinds 1998 heb ik vervolgens allerlei dingetjes gedaan die je onder de noemer ‘proces- management’ kunt scharen. Maar da’s niet gek, want procesmanagement is dagelijks werk.

 

Ik kan hier nu een popie verhaal houden over mijn passie voor processen, maar wat mij altijd heeft verbaasd, is dat er nog steeds zoveel fratsen rondom al dat procesgedoe worden bedacht.  En dat het regelmatig zo’n dikdoenerij is. Zonder aansluiting met de plek waar processen echt plaatsvinden; de werkvloer. 

 

 

In eerste instantie publiceerde ik mijn teksten in de vorm van Loesje posters, omdat ik net zo als zij, met een twist naar de (proces)maatschappij kijk. Maar eerlijk gezegd omdat ik het woord Procesje heel mooi in een Loesje handtekening kon omzetten.

 

 

In een (digitale) wereld die soms een gekkenhuis lijkt, wil ik me niet teveel mee te laten slepen en daarnaast vind ik het leuk om in de zelfspotlight te staan.

 

Procesje is bewust een verkleinwoord en soms noem ik mezelf ’Common Sensei’.  Daarmee benadruk ik dat je soms even terug moet naar de essentie van allerlei fratsen, waardoor je wellicht denkt ‘best wel gek eigenlijk’ en ‘kunnen we dat niet simpeler oplossen?’. Kortom; doe’s normaal joh.

 

Allemaal redenen waarom ik in 2011, Procesje.nl ben begonnen. Als gimmick, als grap. Echter, niet om dingen bewust belachelijk te maken of de afzeiker uit te hangen. Maar juist om, met een iets andere insteek dan u misschien gewend bent (of prettig vindt), organisaties te helpen om zinvol met hun processen aan de slag te gaan.

Ook ik ben een mens en aangezien de eerste behoeften in de Maslow Piramide voor mij zijn vervuld, vind ook ik het fijn wanneer je gewaardeerd wordt voor wat je doet.

 

Vragen via e-mail, verzoeken voor presentaties; leuk om te zien dat mijn werk aandacht krijgt en zelfs tot actie leidt.

 

Helemaal bijzonder was dat ik in 2013 de titel ‘BPM personality of the year’ van het BPM forum in de wacht sleepte.

Dat heeft me overigens wel een kapitaal aan gevulde koeken gekost ;-)

Procesvolwassenheid, Workflow, Proces excellence, Continu Verbeteren. Mogelijk allemaal goed, maar soms even afstand nemen, je verwonderen en met de nodige ironie terugkaatsen; dat is de stijl die ik hanteer.

Text Box: Stiekum, nog één keer dan ;-)

Tot op een dag de juridische afdeling van Loesje mij benaderde en uitlegde dat dit een inbreuk op haar beeldmerk was.

 

In al mijn enthousiasme had ik me dat nooit gerealiseerd, dus vanaf toen heb ik de stijl veranderd in ‘procesjes’; een, met post-its, gemodelleerd procesje waarop de tekst te lezen is.

Tweeterij

Loesje

Met een knipoog dus, maar zeker niet alleen voor de lol

Toch leuk, die aandacht